Over ons

Het lijkt een wat wonderlijk toernooi: Nachtvolleybal in Staphorst. Als heel Nederland op één oor ligt, strijden dertig teams in Staphorst aan het net voor de winst.

Smashen, blokken en serveren, terwijl de maan aan de hemel gloeit.
De dertig teams slaan niet zomaar een nachtje over. Alles is altijd voor meerdere goede doelen. Jaarlijks ballen de sportievelingen zo’n 10.000 euro bij elkaar. De naaste steunen en sportief bezig zijn, daar stoelt het Nachtvolleybal op. De sporttraditie in het holst der nacht is populair. Binnen no time melden teams zich altijd aan.

Een kwart eeuw geleden steunden vrienden een maat die namens organisatie Canzibe uitgezonden was in zuidelijk Afrika. Ze richtten een nachtvolleybaltoernooi op om hem financieel te steunen. Na terugkeer van hun vriend stopte het toernooi. Althans, dat was de bedoeling. Volleybalvereniging Rouveen en de plaatselijke afdeling van het Rode Kruis pakten de handschoen op. Het was te leuk om dit op te doeken.

Jarenlang speelden de teams voor Mappa Mondo en het Rode Kruis met Project Bijzondere Vakanties afdeling Staphorst. Vanaf 2017 is naast het Rode Kruis Staphorst voor de bijzondere vakanties ook een van de goede doelen Stichting Philadelphia uit Staphorst, voor het houden van een wensdag. Een derde goede doel verandert per jaar om zo elke keer iets ander op te zoeken wat wel de inwoners van gemeente Staphorst kan raken.

Bij deze organisatie komt meer kijken dan je denkt. Om te beginnen moet het plaatselijke bedrijfsleven de prijzen sponsoren. Dat lukt elk jaar, maar je moet de ondernemers wel benaderen. Zo’n dertig vrijwilligers zijn de hele nacht in touw om alles in goede banen te leiden. Ze zorgen voor een natje en een droogje, lotenverkoop, jury, en we hebben de afdeling sfeerbeheer. Wat is een sfeerbeheerder? ‘Iemand die in de nachtelijke uurtjes die boel in de peiling houdt die zorgt dat vermoeide spelers of toeschouwers met een biertje op het leuk houden’.

Het is een recreatief toernooi. Teams spelen twee keer tien minuten tegen elkaar en er mag slechts onderhands worden opgeslagen. Een team bestaat uit maximaal twee competitiespelers en er moet minimaal twee vrouwen per team meedoen.
Echter sinds 2018 geven we nog weer een kans aan de competitieve poule, waarin wel 2 vrouwen in het veld moeten staan maar geen limiet zit aan de competitiespelers.

Rond 5 uur in de ochtend, als de hanen reeds kraaien, spelen de twee beste teams de finale.

In 2023 hebben we weer verschillende goede doelen, hieronder een stukje van de de goede doelen: Bijzondere vakanties Rode Kruis afdeling Staphorst en Saam welzijn; jongerenwerk in Staphorst

 

Stichting Bijzondere Vakantie Staphorst

De stichting organiseert sinds april 2019 (voorheen Rode Kruis Staphorst) vakanties voor gemeente leden uit Staphorst, die niet zelfstandig op pad kunnen. Vakantie, weg van de dagelijkse routine, in een totaal andere omgeving lekker doen waar je zin in hebt en met de nodige zorg. Er zijn altijd gemeente leden die dat nooit of weinig hebben meegemaakt, of daartoe in staat zijn. Onze stichting richt zich op gemeente leden met een medische en/of sociale indicatie. Gemeente leden die afhankelijk zijn van hulp van derden en/of in een sociaal isolement verkeren. Wij bieden deze mensen en hun partner, of bijvoorbeeld vriend(in)/familie of directe mantelzorger deze vakantie aan.Dit tegen een gereduceerde bijdrage van de vakantieganger. Deze bijdrage kunnen we erg laag houden mede door sponsering, o.a. van de Nachtvolleybal. Ieder jaar genieten rondde 20 gasten,van een week vakantie die zij niet snel zullen vergeten. Vaak zijn zij na een lang ziekbed er eindelijk even tussenuit, om lekker onbezorgd te genieten. Ook voor de evt. thuis blijvers is dit een mooie gelegenheid om even uit de zorgen te zijn van een familie lid. Dit kan mede door onze dankbare en onmisbare medewerking van al onze vrijwilligers! Ook in 2023 organiseren wij weer een leuke week vakantie. Kent u iemand in de gemeente Staphorst die meer wil weten over onze stichting neem dan contact op

Stichting Bijzondere Vakantie Staphorst.
0522-795097
info@sbvstaphorst.nl
www.sbvstaphorst.nl

Wij wensen u en de organisatie van de Nachtvolleybal heel veel succes met dit toernooi

 

Philadelphia Zorg

Hallo,
Wij willen ons graag aan u voorstellen :
Philadelphia is een landelijke zorginstelling. Wij begeleiden mensen met een verstandelijke beperking en willen dat onze cliënten mede dankzij ons werk gelukkig kunnen zijn. En het beste uit zichzelf kunnen halen. Wij doen ons werk vanuit een christelijke visie. Met hart en ziel, elke dag weer. En met verantwoordelijkheidsbesef, passie, aandacht en professionaliteit.

Wij bewoners en begeleiding vinden het heel leuk dat jullie ons hebben gekozen om te sponseren.
Wij wonen in november al weer 13 jaar aan de Julianastraat. Hiervoor hebben wij 9 jaar gewoond aan Mokkenland. Dit betekent dat we dit jaar al weer 21 jaar bekend zijn in Staphorst. Ook komen er wekelijks mensen met een beperking die elders wonen in Staphorst bij ons om bijvoorbeeld mee te eten of voor de gezelligheid.
Wij willen het sponsorgeld graag gaan gebruiken voor een “verwendag “ voor alle bewoners. Dit kan in groepjes met elkaar of individueel. Dit lijkt ons erg leuk!!

 

Saam Welzijn

Het jongerenwerk in Staphorst heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een onmisbare pijler in de gemeenschap. Met een breed scala aan activiteiten en programma’s heeft het jongerenwerk jonge mensen geholpen bij hun persoonlijke groei, het onwikkelen van vaardigheden en het vinden van hun eigen stem.

Eén van de aspecten van het jongerenwerk in Staphorst is het bieden van weerbaarheidstrainingen. Door jongeren om te leren gaan met uitdagingen, druk en tegenslagen ontwikkelen ze hun veerkracht en staan ze sterker in hun schoenen.

Dankzij de gift van van nachtvolleybal Staphorst hopen wij boks-atributen aan te kunnen aanschaffen. Daarnaast krijgen de jongerenwerkers een bijbehorende training, waarin wij leren hoe dit in te zetten tijdens een weerbaarheidstraining of andere activiteiten.
Boksen kan emotie regulerend werken, het is goed voor je algehele lichaamskracht, conditie, balans, coordinatie en je geest. Je kan letterlijk al jouw negatieve gevoelens en stress eruit slaan. Door middel van boksen werk je aan je zelfvertrouwen, discipline en je doorzettingsvermogen. De jongerenwerkers willen dit graag inzetten voor de jeugd uit de gemeente Staphorst.

Wij, jongerenwerkers van Saam Welzijn Staphorst, hopen op een mooie bijdrage!